Handla te efter smak Det finns 32 produkter.

Underkategorier

 • Svart te

  I Kina kallar man detta för rött te vilket kanske är ett mer korrekt namn. Färgen på drycken får nämligen en kopparröd färg på grund av tebladens oxidering (jäsning) vid framställningen. Svart te skärs eller krossas oftast för att underlätta oxidationsprocessen och ju mer finfördelade bladen är desto snabbare drar teet färdigt. Tack vare jäsningen får man dessutom ett mycket hållbart te som ger en stark och fyllig smak.

  Svart te innehåller även nyttiga antioxidanter och en mindre del koffein. Styrkan i smaken och koffeinets uppiggande effekt gör det till ett perfekt te när man behöver lite extra energi. De största producenterna är Indien, Kina och SriLanka (Ceylon). Två välkända teer från Indien kommer från Assam och Darjeeling. Assam ger ett mörkt te och Darleeling ett ljusare.

 • Grönt te

  Ingen har väl undgått att höra om det gröna teets positiva hälsoeffekter. Faktum är att det från början användes som ett rent läkemedel. Det gröna teet innehåller mängder med nyttiga antioxidanter som anses kunna skydda kroppen mot celldöd, cancer, åldrande och åldersrelaterade sjukdomar m.m. Grönt te förekommer mest i Japan och Kina där tillverkningsprocessen skiljer sig något. En Japansk metod är att direkt efter plockningen hålla bladen under vattenånga för att avbryta teets oxidering. I Kina stoppar man denna process genom att rosta bladen i en panna. En riktigt god kvalitet kännetecknas av en frisk doft av hö där bladen har behållit sin gröna färg.

 • Vitt te

  I det gamla Kina var vitt te avsett endast för Kejsaren. Det betraktades som en trolldryck och innehåller mer antioxidanter och näringsämnen än något annat te. Vitt te behandlas inte som övriga tesorter med rullning, pressning, jäsning eller upphettning. Det får i stället torka i solen och behåller därför mycket av sina naturliga och nyttiga ämnen. För att skapa detta exklusiva te plockar man endast de vita te knopparna och de små silverfärgade bladskotten. Knopparna behålls hela vilket ger en mild och blommig smak.

 • Rooibos te

  Rooibos-busken även kallad järneksbuske finner man endast i Cederberg (Sydafrika). Rooibos är ett spännande alternativ till traditionellt te med en mycket aromatisk smak. Teet har även fördelen att inte bli beskt om det får dra för länge. I Afrika användes Rooibos-te länge i medicinskt syfte och det anses stärka immunförsvaret, hjälpa mot tarm och magbesvär, lindra allergi, kolik och astma samt ha en milt lugnande effekt. Då teet är fritt från koffein och fattigt på garvsyra är det en idealisk dryck även för barn.

 • Ört & krydd te

  Örtte kan vara sammansatt av torkade bär, blad och blommor m.m. Det finns egentligen inget som säger vad man kan använda i örtte. Även vanliga teblad används men för att kategoriseras som örtte ska den övervägande delen bestå av övriga örter. Vanligt förekommande ingredienser är Kamomill, Lavendel, Hibiskus och Johannesört.

 • Prenumerationer

  Varför inte prova vår populära prenumerationstjänst? Välj bara vilken typ av box du önskar och sedan överraskar vi dig runt den 14:e varje månad med en spännande box med 4 olika spännande smaker.

 • Paket & Presenter
per sida
Visar 1 - 12 av 32 artiklar
Visar 1 - 12 av 32 artiklar